Vardag

Oväder följt av yrväder

Såhär lugnt såg det inte ut idag kan jag säga. Vanligtvis är det kolugnt här på gården, men inte idag. Nej, sedan de fick stå inne igår för ovädret så hade ungarna fullt med över-energi idag att göra av med. Jag tänkte att de kanske skulle ha lekt av sig lagom till eftermiddagen, men så fel jag hade!

Först ut var Disa idag, och tanken var att rida lite barbacka idag. Inga problem med det, fast hon var sådär spudlande pigg och busig. Så det dröjde ju inte länge innan hon ville trava, och när jag sa nej, ja.. då blev det galopp istället. Kanske ingen bra kombo när man har glatta jaktbyxor istället för skodda ridbyxor på en fluffig vinterpäls… Fast hennes galopp var fin! Och så himla pigg och framåt! När hon blir bättre på att behärska sig kommer det bli så himla fint! Fast jag var minst sagt irriterad efter ett x antal diskussioner kring minsta lilla. Det där med att koncentrera sig när man är en unghäst med massa överenergi i en blåsig paddock… ja, det är inte så lätt. Speciellt inte när Alexandra bytt ut godis mot små konstiga saker som smakade konstigt?! Havre verkade inte falla damen i smaken. ?

När sedan även Arwen började bete sig gav jag upp. Inte en chans att jag tränar Gaia eller Eowyn en sådan dag, haha. Åren av hästträning har gett mig liiite självbevarelsedrift åtminstone. Men bara lite, haha…

Men det här med överenergi är svårt. Man kan ju inte bestraffa något sådant. Samtidigt är det viktigt att sätta gränser, och det är alltid lika svårt i ett läge där hästen nästan med all säkerhet kommer trampa på ens tår, om än av misstag. Sådana dagar brukar jag ta allt väldigt, väldigt kort. Enkelt. Allt för att hindra att hästen går över linjen för vad som är okej, utan att mena något med det. Men ibland är det svårt att veta exakt hur mycket man kan be om. Det är ju trots allt så att vi alla måste ta ansvar, även unghästar. Men jag tror vi alla lärde oss något idag, och jag gillar sådana dagar! Fast imorgon får de gärna vara lite mer som vanligt, så vi kan få ut lite mer struktur, hehe. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *