Vardag

Fredag

Fredag, och jag är pepp till tusen! Helgen består av massor av spännande resande över landet för att undervisa och annat hästigt, och det smygstartar redan ikväll. Men först blir det unghästträning här hemma nu när de ätit upp sin lunch. Förhoppningsvis är det något mer normal-lugna idag när det är strålande sol och nästan vindstilla. Riktigt perfekt träningsväder såhär års!

Både idag och igår har en såndär liten vårkänsla i sig, och jag njuter av det, även om jag egentligen föredrar snö och vinter i januari. Men den här gången tillhör jag dem som faktiskt verkligen längtar till våren något kolossalt, och då är vårkänslor väldigt, väldigt välkommet!

Men något lite tråååkigare jag verkligen också måste kolla på idag är inköpet av spån. I och med att jag har ganska “många” hästar i stallet är det inte riktigt hållbart att bara svänga in på Granngården, som jag gjort hittills… Det är ju rejält mycket billigare att köpa pallvis, och riktigt praktiskt vore ju att få det hemlevererat till gården dessutom. Har ni några tips på bra leverantörer? Vart köper ni ert spån? Eller har ni något annat i boxarna? 

Som det ser ut nu har hästarna har hästarna spån och ett hörn med hackad halm så de har fri tillgång till halm dygnet runt. De har även fri tillgång till halm ute i hagen, och det märks verkligen skillnad på dem. Inget tjafs vid utfodringar, och alltid nöjda och belåtna när det kommer till tuggtiden. Helt magiskt! Det värsta är väl bara de gånger vissa ungar röjer runt och blandar allt… Från 10 min mock till en oändlighet! Fyyy. Kanske vore hönät i varje box ett bättre alternativ, hmmm…

Hur har ni det till era hästar?

7 Comments

 • Alex

  Tänk bara på att vara försiktig med näten nattetid (när de behövs som mest hehe..). Är hästarna skodda kan de fastna rejält, har hänt i vårt stall. Så ingen av oss har nattnät nu för tiden eftersom det är omöjligt att hålla koll på.

  • Lasting Dressage

   Jag har också varit med om det, och det var verkligen ingen rolig upplevelse! Så jag är allmänt lite negativ också.. Så svårt!

 • Hanna Skane

  Kolla med någon bonde 🙂 Köper mitt av en, då brukar man få betala runt 60-65kr balen, eftersom de tar in pall 🙂

 • Beatrice

  Jag vill helst ha mina ute hela dygnet och där har jag en stålbur uppkapad med stort hönät inuti som vi fyller med småbarn med torrhö. Nu har jag tyvärr en häst inne med hovbensfraktur så hon har ett stort småmaskigt hönät som är fastsatt på fyra ställen. De andra har stormaskade hönät inne eftersom de bli arga på småmaskiga hönät på natten. Jag har aldrig varit med om att mina fastnat. Har de brodd så tar de bara sönder näten så då får man kika på en annan lösning. ☺

   • Beatrice

    Tråkigt, men vissa hästar kan bli irriterade på hönäten om de är för småmaskiga och är vana med fri tillgång. Risken är att de använder sina hovar för att “få u höet” superpraktiskt när hönäten går sönder, dumt att de finner lösningar på allt. =/ Man får ha lie is i magen och buntband i handen 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *