Vardag

Gaias klinikbesök

Husaby hästklinik leverade som vanligt en enorm kvalitet med fullt fokus på hästens bästa. Gaia var dessutom en drömhäst att ha med sig som vanligt. Hon fick väldigt mycket beröm för sitt uppförande, och ännu mer när de fick veta att hon bara är fyra. Men så har vi ju varit iväg en del, så hon är ju van vid att hitta på konstiga saker med matte. Så det här var inte så märkligt, vi brukar ju liksom åka iväg på saker.

Väldigt snabbt konstaterades ju Gaias hälta, och med rätt utrustning hittade man fort en stor hovböld i vänster man fick öppna. Tyvärr lyckades den inte tömmas helt. Högerhoven fick röntgas, och även där fanns något som liknade en hovböld.

Så på med två stora paket på hovarna med våtvarmt omslag, och så blir det återbesök nästa vecka eftersom vi inte fick ut allt.

Det var så skönt när det konstaterades att det faktiskt bara var hovbölder och inget mer dramatiskt! Jobbigt och tråkigt förstås att det öht blivit, men ändå en lättnad över att det inte var något allvarligt.

2 Comments

  • Carina

    Åh, vad skönt att det inte var värre. Hovbölder går ju att få bukt med.
    Liten reflektion: Min häst klarade inte att gå på lösdrift pga att han fick hovbölder. Röta som ledde till hovbölder. Och han gick i en jättefin lösdrift med grusade partier och en stor ligghall, inte särskilt lerigt, men hans hovar klarade inte att vara blöta hela tiden, de står ju inte i vindskyddet tillräckligt länge för att torka ordentligt, han har mycket bättre hovar nu när han kommer in på nätterna, men jag vill gärna ha honom ute. Ska prova igen snart, tänker att det kanske var väldigt bakterierik jord där eller något. Gaia kanske är likadan? Eftersom det var på två hovar också. Vet inte hur mycket du har dom inne men inte någon särskilt lång lersäsong i Spanien kan jag tänka mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *