Vardag

Dressyr-gympa med Ida

Igår knäppte Erika några kort på när jag red Ida, och även om vi hade ett ganska mediokert och krångligt ridpass tillsammans så tycker jag ändå hon ser fin och ganska stark ut. Hur kroppen är kan variera lite från dag till dag, och är det ens lite hårt i marken så märks det.

Men hon rullar på och är en fantastisk lärare när elever sitter upp på lektioner då och då. Hon taggar ofta till lite extra, och guidar verkligen ryttaren till en bra känsla. Hon har överseende med det mesta, samtidigt som hon bara gör rätt när man själv gör rätt. Och just därför vart ridpasset något krångligt. Eftersom Ida rids såpass lite och Gaia fått vila tills hon blivit helt fri från hälta, vilket är först nu, så har jag knappt fått träna min sits alls känns det som på en hel månad.

En helt månad… under den tiden har jag lyckats tappa långt mer än jag hade befarat. Framförallt har jag blivit stelare. Ärligt talat kändes det ganska pissigt när både jag och Ida var stela och halvdana i kroppen igår. Man märker att hon börjar bli “gammal” nu, och formen är mycket mer av en färskvara. Ibland fullständigt glänser hon och är som en ren unghäst att rida, medan andra är hon lite stelare och mer försiktig. Men man behöver inte alls rida så mycket takt in i henne längre, och smidigheten finns kvar. Det är bara musklerna som inte alltid har samma explosivitet längre, och det är väl kanske inte så märkligt. Men om man ser till hur verkligheten ser ut, så är hon väldigt fin! Och jag är så stolt över henne när hon bär elever och guidar dem, precis som hon guidat mig till en bättre ridning. ❤️

Men nu i vinter kommer hon främst få vila, och bara få ta lite lättare pass. Hon är bäst i världen på att bara vara världens bästa coach för andra hästar och ryttare, och jag kommer inte pressa henne något för att ta sig vidare i dressyren. Hon ska som sagt bara få glänsa och leva livet nu! ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *