Vardag

Julpyssel

Första december och snart första advent. Jag vet knappt vad som hände med den här hösten, men nu får man nog ändå säga att vi rört oss in till vintern – även om det är långt ifrån vinterkänsla ute. Men jag önskar mig faktiskt lite snö, åtminstone för att det ska bli lite ljust ute. Det är så himla tungt att gå upp nu på morgonen när det bara är bäck-mörkt, och man helst vill dra täcket över huvudet och somna om. Men när man väl vandrar bort till stallet för att släppa ut hästarna känns det alltid bättre.

För att liva upp stämningen här hemma har jag julpysslat lite om kvällarna innan jag traskat ut till hästarna. Förra året blev det inte så mycket mer än en adventsljusstake i fönstret och sedan en julgran till sist, men i år ska jag pyssla och göra det riktigt hemtrevligt! Hittills har det blivit en adventsstake så vi kan tända ett ljus för varje advent till jul. Och så ska det blir fler liknande ljus runt om i huset. Sedan funderar jag på lite annat fint pyssel. Jag tycker vi har det så tomt här hemma, men det är lite svårinrett i vårt lilla hus. Planlösningen är inte optimal nämligen.

Men nu, i skrivande stund, ska jag dricka upp mitt kaffe och sedan gå till stallet. Hovis kommer nämligen idag, och det är dags för Iago att bli filad på av någon annan för första gången idag. Det blir spännande! Och så får vi se vad statusen är på Gaias hålvägg. Men hon rör sig bra och obrytt nu, så det är riktigt skönt, även om det blev ett par väldigt dyra hovbölder… Suck. Tur man ändå har försäkring, annars hade det inte blivit så många julklappar att ge bort i år…

Titta vilken fin retro-ask jag fick köpt också! Älskar Casablanca!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *