Vardag

Nytt bett

Egentligen var min plan att börja sätta igång lite lätt förra veckan, men brunst och nya hagkompisar kom i vägen. Och med handen på hjärta, jag tycker inte alls det är roligt att träna med en häst som inte känner för det. Min Gaia-maja var stel och kändes inte alls redo, så vi gör ett nytt försök den här veckan istället. Så, igår skrittade och travade vi lite lätt barbacka i ganska mycket tempo medan hon bara fick sträcka på sig framåt. Poängen var mest att få en känsla kring allt, checka av lite balans och bjudning – men också att se hur hon kände kring ett vanligt tränsbett.

Jag valde ett stångbett som första bett till Gaia, eftersom hon behövde förstå underkäkens rotation bättre när jag började med bett. Det var egentligen den enda anledningen till att jag ens satte in ett bett i munnen på henne. När vi rider ut och/eller hoppar sker det bara bettlöst. Men när man kommer till dressyren finns det saker Gaia behöver lära sig ur ett fysiologiskt perspektiv. Hon har inte formen naturligt, och hovarna har ställt till för henne sedan hon var liten, så hon har det inte helt naturligt. Men just nu verkar det gå åt helt rätt väg. Hon är liiiite kort i fram fortfarande, men väldigt mycket bättre. Hon tar för sig mer och bättre nu. Men det senaste har stången inte känts som den alls varit ideal. Den fyllde sitt syfte med att förklara hur hon ska gå till formen, men sedan har vi inte hittat varandra helt. Men första passet med tränsbett kändes lovande. Hoppas det fortsätter så!

I övrigt är Gaia som en liten björn nu. Det är ju nästan så allt fluff äter upp tränset ibland, haha!

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *