Vardag

Vecka fyra tvåtusenarton

Jag är inte en särskilt konsumerande människa som ni vet. Jag tänker liksom 50 gånger innan jag köper något och ifrågasätter kanske lite väl mycket huruvida jag verkligen behöver något. Och ifall jag kan göra det mer resurssnålt på egen häst, haha. En liten miljövän och plånbokens bästa vän kanske man kan säga? Men som ni förstår mår jag verkligen inget vidare just nu. Jag har en hel del ångest, och från och till känns saker och ting väldigt tungt. Det är inte sorgligt och jobbigt hela tiden, men ibland, när verkligheten (som känns så fruktansvärt surrealistisk) kommer ikapp mig. Men generellt måste jag säga att jag ändå mår bra. Jag tar det bra. Mycket för att jag vet att Ida och jag var överens, och vi hann att säga farväl. Det är svårt att sätta ord på det hela, men vi var så redo man kan bli på något sådant här.

Men, jag behöver ändå saker jag kan distrahera mig med i mycket högre utsträckning än innan med nu. Jag behöver göra saker helt enkelt, så jag Ttröstshoppade en ritplatta. Jag har velat ha en sedan jag var tonåring, så det var kanske legitimt, men ändå. Fast jag anade inte hur jäkla svårt det skulle vara att rita på en platta och titta rakt fram på en skärm, haha. Nåväl, något fick jag till nu på kvällen efter att jag och Erika skrittat ut en 40 min i snålblåst och regn såhär i mörkret. Måste ändå klappa oss båda på axeln för att vi faktiskt gjorde det och inte föll tillbaka på bekvämligheten att bara invänta morgondagens väder. Både Gaia och Castalio behöver komma igång nu, och vi med.

Alla hästarna fick komma in lite tidigare idag, och för en gångs skull var de väldigt nöjda med det. Ingen klagade på att få slippa regn och blåst i utbyte mot härligt hö, nyfyllda vattenhinkar och lite kraftfoder. Iago fick dock vila idag. Jag har inte skrivit något, men han har varit helt fantastisk de två senaste dagarna. Lilla pjagstern! Och gissa vad, han bar sin matte i skritt för första gången igår! För första gången kände han sig verkligen bekväm att börja skritta iväg med sin last på ryggen, och åh så fint det var. Det behövde verkligen min själ, och min lilla kotte kändes väldigt nöjd med sig själv efteråt. Han är så duttig!

Det här inlägget känns som en ända lång och lite rörig sammanfattning av några dagar, men så får det väl bli när man vill berätta – men inte gjort det i realtid. Och med det sagt tänkte jag visa vad jag hittills åstadkommit med min ritplatta. Jag är långt ifrån bekväm med den ännu, men för att vara tredje försöket är jag nöjd ändå. 🙂 Jag har ett “litet” konkret mål med att börja rita digitalt, och det är nämligen att framöver kunna börja jobba med lite animation. Det verkar spännande!

I övrigt tröstshoppade jag även läder för ett träns också… vill ha ett lika fint som det bettlösa till Gaia jag gjorde… Vi har ju börjat rida en hel del med bett nu. 🙂

One Comment

 • Lotta

  Ibland behöver man lägga fokus på något annat ett tag.
  När en av mina tidigare hästar gick bort pga en fraktur så fick min dåvarande sambo sitta och köra
  runt mig i bilen på loppisar i en vecka och jag shoppade det jag var sugen på bara för att
  göra något annat, komma bort hemifrån och se något annat på min näthinna.
  Tror att det kan vara bra för en under en stund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *