Vardag

Mitt stora yrväder

Efter senaste ridturen vet vi följande om Gaia:

– Iago är sjukt snygg, men gud så läskig/spännande när han busar i hagen!
– Levade under matte går jättebra när man inte får springa
– Bocka kan man också göra, matte får ju hålla i sig för tusan!
– Om man nu inte får springa runt hur som helst får man väl blåsa upp sig i passage då

Som ni förstår har vårkänslorna nått mina “små” murgeser, haha. Jag är förvånad att jag faktiskt satt kvar utan att ha någon sadel, utan självklart hade jag valt barbackapadden som variation. Jag hade tänkt träna framåtbjudning och börja tänka sidvärtes, men hela passet fick istället bestå av att Gaia skulle SKRITTA och inte varken stegra eller sparka bakut, haha. Men ouf vilken högrest häst jag fick, och vilken styrka hon faktiskt har! Hon gick nog lite bet där, för nu vet allt matte vilken nivå vi egentligen kan prestera. 😉

Gaia är otroligt fölsugen och brunstig just nu, så ridpassen är verkligen med olika hästar nästan varje gång för tillfället. Men överlag är hon väldigt fin och härligt, även när hon freakade ur ordentligt här om dagen när Iago bestämde sig för att busa järnet i hagen bredvid paddocken. 🙂 Jag är så imponerad över att hon kan gå från att försöka slita sig i extrema vårkänslor, till att kunna skritta med matte i arbete för hand. Det är verkligen imponerande!

Matte är allt lite stolt, även om jag trodde jag skulle få min första flygtur där ett tag. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *