Vardag

Bästa ridpasset någonsin?!

Idag har jag haft tre fantastiskt duktiga murgeser i stallet! Iago har haft matte på ryggen och vi har kunnat rida i stort sett helt själva tillsammans för första gången! Han förstår skänkeln väldigt bra naturligt, utan att tänka, och detsamma gäller det trängande tygeltaget. Eftersom han förstår spöhjälperna och är van vid trängande tygel även från marken så antar jag att det bara varit väldigt logiskt för pojken.

Efter det red jag Gaia i paddocken medan Erika red Castalio, och båda två var så sjuuuukt duktiga! Både jag och Erika fick nog våra bästa pass någonsin med våra fina hästar! Gaia var bara en dröm och svävade runt i en trav jag aldrig innan fått uppleva med henne! Sedan bjöd hon på allt möjligt vackert, och vi fick till den finaste förvända galoppen jag någonsin ridit, någonsin. Jag visste inte att en förvänd galopp kunde kännas så fin ens, haha. Det var jag som satt lite fel och slarvade i fattningen, och ja, då gjorde Gaia det mest logiska och fattade den galopp som sitsen sa, inte skänkeln. 😉

För första gången på väldigt länga fick jag chansen att bara få njuta av att sväva runt i en vacker och stark trav. Stunderna med Ida hann aldrig bli så många, men när jag och Gaia dansade kände jag mig så lycklig! Jag är hemma. Jag och Gaia hör ihop, och vi kan göra vad som helst tillsammans. ♥

Nu på kvällen fick även Noir lyfta lite hovar som vanligt, och hon står snällt still i gången medan jag lyfter. Hon är en så modig liten tjej! Och det märks att hon trivs bra med sina nya vänner och känner sig trygg med dem. Bättre välkomnande hade hon nog inte kunnat få. Det känns verkligen fantastiskt att hon får en så trygg och bra grund, men Ida hade rätt: Gaia kommer axla hennes roll alldeles perfekt. Ida har alltid rätt, så jag vet inte ens varför jag tvivlade. Det var ju Ida som lärde henne alltihop, och nu kommer Gaia föra vidare hennes arv. ♥

 

Foto: Maria Hallbeck – mariahallbeck.se

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *