Vardag

Första uteritten

Idag har Iago bärt matte på sin allra första uteritt! Eftersom det var första gången, och jag fortfarande kan räkna våra ritter tillsammans på händerna så hade Erika oss i lina från Castalios rygg. Men det dröjde verkligen inte lång tid innan det kändes helt orelevant med linan. Allt bara flöt, och Iago brydde sig inte om något, han bara tuffade på med spetsade öron. ❤️

Han har en oerhört stabil energi, även om det finns mycket av det. Han reagerar för minsta lilla, och jag fick verkligen anstränga mig för att han inte skulle böja och ställa åt höger för min sits, som är dominant åt höger.

Efteråt myste vi en del innan vi gick ner till paddocken, och jag hjälpte Erika med att ta fram lite passage hos Castalio. Jag har så otroligt mycket lättare att se sådant bredvid än vad jag har att känna själv ibland. Från backen ser jag liksom vilka muskler som behöver aktiveras mer, och vad som det behövs mindre av. Men det där är alltid svårare att känna! Det är därför jag älskar att se video på mig, så jag kan analysera mig själv. Men nu har jag ju Erika, så nu behöver jag inte filma mig hela tiden. Det räcker att hon piskar mig lite.

Så ja, vi har haft en härlig kväll! Jag och Gaia har mest gosat eftersom hon är oren i steget fortfarande. Hon är inte helt nöjd med att inte få jobba, men hon är lite gladare nu när hon kan få röra på sig mer. Mindre halt = lite större hage igen!

Visst är min gentleman galet snygg?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *