Fjärde benet gillt…

25 mars, 2018 3 av Alexandra Wirgart

Igår undervisade jag i Herrljunga (alltså wow, vilken utveckling alla gör! Jag är så stolt över er!) och därefter åkte jag och Mattias till Tibro för att fira Mattias mamma. Mysigt och härligt, och idag tog vi en långpromenad med fika medpackat. Solen värmde och fåglarna kvittrade sådär som det gör när våren börjat nalkas. Sedan brummade vi hem, för jag ville hinna träna häst…

Ja… Gaia kom springande i hagen som vanligt nu på kvällen. Jag tänkte inte så mycket på det, men väl inne märkte jag att hon vilade vänster bak. Hon står alltid på alla fyra, alltid. Hon vilar aldrig bak… Men hon hade ju gått normalt från hagen, och kom ju springandes… Men när jag kände på benet var det lätt varmt och svullet.

Så det vart förstås ingen träning. Det blev till att ställa sig och spola benet istället.

Suck. Det enda benet hon inte varit halt på sedan hon gick på sin vintervila i november. Just nu undrar jag nästan om jag gjort något fel?! Eller är det bara obalansen i hovarna som gör henne extra sårbar?

Från att ha varit glad och pepp kände jag bara hur allt föll till en bitter sten inombords.