Vardag

Fjärde benet gillt…

Igår undervisade jag i Herrljunga (alltså wow, vilken utveckling alla gör! Jag är så stolt över er!) och därefter åkte jag och Mattias till Tibro för att fira Mattias mamma. Mysigt och härligt, och idag tog vi en långpromenad med fika medpackat. Solen värmde och fåglarna kvittrade sådär som det gör när våren börjat nalkas. Sedan brummade vi hem, för jag ville hinna träna häst…

Ja… Gaia kom springande i hagen som vanligt nu på kvällen. Jag tänkte inte så mycket på det, men väl inne märkte jag att hon vilade vänster bak. Hon står alltid på alla fyra, alltid. Hon vilar aldrig bak… Men hon hade ju gått normalt från hagen, och kom ju springandes… Men när jag kände på benet var det lätt varmt och svullet.

Så det vart förstås ingen träning. Det blev till att ställa sig och spola benet istället.

Suck. Det enda benet hon inte varit halt på sedan hon gick på sin vintervila i november. Just nu undrar jag nästan om jag gjort något fel?! Eller är det bara obalansen i hovarna som gör henne extra sårbar?

Från att ha varit glad och pepp kände jag bara hur allt föll till en bitter sten inombords.

3 Comments

 • Kelly

  Nu vet jag inte exakt hur hon varit sne osv, men tänker att det kan ha något med behandlingen att göra också? Om hon gått snett innan och då överbelastat andra ben och underbelastat andra, till att nu lägga vikt i alla. Då blir det ju istället en liten överansträngning i det benet mot för vad det är van vid? Bara en tanke då det låter som att det är en rätt lindrig värme och svullnad?
  Och sen det i kombination med hennes hovar…. tror som du, att det kanske gör henne lite extra skör tills det är på sin plats. Men ni komme dit! Hon får ju alla förutsättningar från dig för att bli så bra som möjligt 🙂

  • Kelly

   Var tvungen att gå in och läsa inlägget om behandlingen igen, och det känns som att det inte är omöjligt att det skulle kunna va så. Nu har inte jag jobbat på djur men arbetat som massör och går regelbundet själv. Dag två är alltid värst i mitt tycke. Om vi tar då också att du kände dig halt på två ben efter behandlingen så tänk då gaia som har fyra ben som man ska hitta hem i efter en korrigering i en vad jag antar kuperad hage?

   Förlåt för total nördighet men tycker sånt här är oerhört spännande. Hoppas hur som att det går över snabbt för henne om det skulle vara något annat!

 • Lotta

  Släppvärk? Vid en större justering kan man ju dels få både träningsvärk och typ “släppvärk”. Det skulle ju kunna vara nå sånt. Kombon med hovarna kan ju givetvis förstärka symtom från behandlingen också. Annars är det väl som Kelly skriver ovan.
  Håller tummarna att det löser sig fort

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *