Vardag

Min fina pojk!

Det här med att börja ha sadel är inte helt lätt, speciellt inte när man som Iago har ett knixigt sadelläge. Än svårare med en matte som inte blir kompis med sadelns funktion att ändra bommen. Jag trodde jag fått till det igår, men den är fortfarande lite för vid = åker framåt i Iagos stora rörelser. Och när sadeln åker fram blir Iago väldigt stel i bogrörelsen. Han vågar inte swinga lika fint i ryggen som han natruligt gör, vilket verkligen syns och känns när jag sitter på. Hans rörelser skalas av ordentligt. Så vårt första mål är att bara hitta mjukhet och rörelse.

Det är väldigt vanlig sak som händer under unga hästars utbildning: när utrustning och ryttare kommer på blir de osäkra i sina rörelser. Punkter som tidigare alltid varit fria för rörelser får plötsligt tryck på sig, och känns instängda. Den vanligaste reaktionen blir då att anpassa sig och inte flytta på trycket. Sitter inte utrustningen bra blir det ännu svårare för hästen att fortsätta att röra sig fint. Och det är just det här Iago försöker kommer underfund med just nu. Därför försöker jag bara stötta honom och justera allt så gott det går, allt för att han ska bli van och varm i kläderna så han fågar ta för sig mer även med ryttare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *