VĂ„r och dressyr đŸŒ·

13 april, 2018 1 av Alexandra Wirgart

Nu hĂ€nder det mycket hĂ€r. 🙈 IgĂ„r slutade jag tidigare, och passade pĂ„ att spendera en si sĂ„dĂ€r 5-6 timmar i stallet och det fina vĂ€dret. Dels kunde jag vĂ„rfixa lite i hagarna, ta fram vattenslangar och gĂ„ igenom allt sĂ„dant, men jag hann Ă€ven rida Gaia och Iago!

Min lilla majsa blir bara finare för varje pass kĂ€nns det som. I förrgĂ„r var hon vĂ€ldigt fin, men igĂ„r var hon Ă€nnu finare! Äntligen har vi fĂ„tt ridit ur all extraenergi, sĂ„ nu gĂ„r det inte i 110 hela tiden.

Eftersom hon inte bara vill springa nu sÄ passade vi pÄ att trÀna halt och ryggning och mitt av allt det dÀr stod vi plötsligt och trampade nÄgra fÄ, smÄ steg. Men det var dÀr. Vi bara svÀvade dÀr ett kort ögonblick!

Wow. Vara wow. Det var mĂ„nga Ă„r sedan jag fick rida piaff nu, men det var precis som jag mins det. TĂ€nk att min femĂ„ring bara bjöd pĂ„ det, pĂ„ slak tygel och utan stress eller spĂ€nning. Sedan om Gaia förstod vad vi gjorde, och vad det var… Det fĂ„r vi se. Det kĂ€ndes som hon Ă€ndĂ„ greppade att det var nĂ„got coolt! Kanske fĂ„r vi fram samma kommunikation nĂ€sta pass, kanske inte… Men nu har vi Ă„tminstone smakat pĂ„ det och jag Ă€r sĂ„ lycklig!

PÄ Gaias rygg Àr jag alltid sÄ glad och lugn!

Sockersöt Ă€ven med munnen full av godis. ❀

Iago var ocksÄ otroligt duktig. Styrningen Àr sÄdÀr, men han försöker, Àven om han satte sig lite pÄ tvÀren. Men jag bestÀmde mig för att bara bli Ànnu mer tydlig. Till slut slÀppte jag tyglarna, och dÄ bara funkade det. DÄ bytte jag allt mot halsring, och dÄ plötsligt slÀppte det.

Jag Ă€r inte ens förvĂ„nad lĂ€ngre över sĂ„dant. Av nĂ„gon anledning Ă€r det ofta lĂ€ttare att vara utan huvudlag faktiskt. Det Ă€r samma med Gaia… Och Noir. Jag blir bara less och frustrerad pĂ„ alla linor och rep. Det krĂ€vs ganska mycket för att jag ska tycka om huvudlag nu mer, kĂ€nns det som.

Gullungen pĂ„ vift efter ridpasset. Nyrullad och mindre ren, igen. đŸ€Ł