Vardag

Vår och dressyr ?

Nu händer det mycket här. ? Igår slutade jag tidigare, och passade på att spendera en si sådär 5-6 timmar i stallet och det fina vädret. Dels kunde jag vårfixa lite i hagarna, ta fram vattenslangar och gå igenom allt sådant, men jag hann även rida Gaia och Iago!

Min lilla majsa blir bara finare för varje pass känns det som. I förrgår var hon väldigt fin, men igår var hon ännu finare! Äntligen har vi fått ridit ur all extraenergi, så nu går det inte i 110 hela tiden.

Eftersom hon inte bara vill springa nu så passade vi på att träna halt och ryggning och mitt av allt det där stod vi plötsligt och trampade några få, små steg. Men det var där. Vi bara svävade där ett kort ögonblick!

Wow. Vara wow. Det var många år sedan jag fick rida piaff nu, men det var precis som jag mins det. Tänk att min femåring bara bjöd på det, på slak tygel och utan stress eller spänning. Sedan om Gaia förstod vad vi gjorde, och vad det var… Det får vi se. Det kändes som hon ändå greppade att det var något coolt! Kanske får vi fram samma kommunikation nästa pass, kanske inte… Men nu har vi åtminstone smakat på det och jag är så lycklig!

På Gaias rygg är jag alltid så glad och lugn!

Sockersöt även med munnen full av godis. ❤️

Iago var också otroligt duktig. Styrningen är sådär, men han försöker, även om han satte sig lite på tvären. Men jag bestämde mig för att bara bli ännu mer tydlig. Till slut släppte jag tyglarna, och då bara funkade det. Då bytte jag allt mot halsring, och då plötsligt släppte det.

Jag är inte ens förvånad längre över sådant. Av någon anledning är det ofta lättare att vara utan huvudlag faktiskt. Det är samma med Gaia… Och Noir. Jag blir bara less och frustrerad på alla linor och rep. Det krävs ganska mycket för att jag ska tycka om huvudlag nu mer, känns det som.

Gullungen på vift efter ridpasset. Nyrullad och mindre ren, igen. ?

One Comment

  • Emmeli

    Föredrar en enkel rem bara. Nu har jag dock en häst som inte verkar kunna behålla något på huvudet så därför har jag även en käkrem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *