Vardag

Vi tränar på vi

Det senaste har jag och Gaia mest ridit ut, och oj så duktig hon är! Hon har blivit sjukt säker på foten, och väldigt stark. Det blir en bra mix av lite lätt arbete i paddocken, och sedan att vi bara drar på och busar ute. Vi hoppar allt större diken och rider i backar, i vatten och ja, lite överallt. Förra helgen blev jag så sjukt stolt då hon gick genom vatten utan att blinka. Vattengravar har ju varit big-no-no att gå igenom innan. Men att vattnet forsade var inga problem nu. Fina flickan! Vatten kommer nog bli en easy-cake snart. Tanken är ju ändå att vi ska kunna rida lite hubertus och pay and cross framöver. Bara som en kul grej, och för att miljöträna. Pay and jump och kanske även någon pay and ride är väl målet också. Ut och ha lite roligt, och träna på att kunna prestera utanför vår comfort zone hemma i paddocken. Sedan får vi väl se hur mycket vi hinner med när matte jobbar 6 dagar i veckan, men något ska väl kunna planeras in kan man tycka! 😉

Jag hittade lite bilder jag visst glömt ladda in på datorn från förra veckan också! Det har varit lite fullt ös medvetslös här hemma, hehe. Men min tjej är väldans duktiga. När Erika knäppte korten var hon fortfarande ganska brunstig och seg, men riktigt fin ändå! Drottning av förvända galopper och sånt där matte inte är van vid sedan Ida, haha.

Lite prova-på-tramp från halt och några steg ryggning. Bara för att hon ska få känna på att vinkla lite där bak. Ni ser hur hon behöver lyfta vogen och släppa underhalsen i framtiden för att kunna komma till en korrekt samling. Men det kräver att hon verkligen börjar kunna vinkla bak och får en bättre core att bära upp sig med. Så ännu handlar allt bara om att finna kroppsmedvetenhet, så vi kan bygga musklerna så småningom!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *