Vardag

Min fina drömhäst

Tänka sig… mitt första stångbett jag hade till min första ponny kom fram när jag storstädade för ett tag sedan. Ett rakt, vanligt stångbett jag inte haft användning för på 12 år, men samtidigt haft kvar som minne. Men när jag höll Corinas gamla bett i handen slog det mig att det nog skulle kunna falla Gaia i smaken. Hon har en ganska platt och “köttig” tunga och en normal mot låg gom. Så hon tycker inte alls om Idas och Noémis älskade gamla bett. Hon avskyr dem, mer eller mindre. Det kan inte bli mer tydligt när hon ser bettet och vänder bort huvudet i protest och ingen muta går ens att överväga. När hon ser sitt vanliga, raka tränsbett tar hon det direkt. Corinas stångbett är ett rakt stångbett, så förstås tänkte jag att “kanske, kanske, kanske kan Gaia gilla det här bettet”.

Sagt och gjort, min fina häst tog bettet utan att tveka, tuggade lite fundersamt, men sedan verkade hon tillfreds. Och inte en enda gång under ridpasset visade hon några funderingar kring bettet. Allt verkade bara falla på plats! Och matte rider sååå mycket bättre med stång än med tränsbett, det kände inte minst min lilla drömmis.

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *