Vardag

Gårdsdrömmar och en fluffhäst

Den här veckan har verkligen gått i ett. I måndags var jag och Mattias på husvisning, och det tog bokstavligen hela kvällen. Det är nämligen så att vi äntligen ska börja leta efter något helt eget! ❤️

Att hitta det där perfekta stället är verkligen lättare sagt än gjort dock. Först och främst ska det ju ha alla förutsättningar, för det andra ska det ligga på ett vettigt ställe i förhållande till jobb, och för det tredje ska det ju vara till salu, haha. Vi har ju dessutom en ganska lång punktlista på saker vi vill ha. Gården vi tittade på i måndags uppfyllde det mesta, bortsett från att huset var i lite för dåligt skick. Men läget och marken var magisk!

Resten av veckan har Gaia faktiskt fått vila, och så har jag lagt fullt fokus på Iago. Han är superduktig, och vi börjar få kläm på styrning och övergångar mellan halt, skritt och trav. Galoppen väntar vi med tills vi har styrningen. ?

Igår provade vi ett stångbett med kapson för första gången, och det gick riktigt bra ändå. Han har svårt att förstå hur han ska röra sig under ryttare i bettlöst och tränsbett, men med stången kunde jag äntligen förklara bättre hur han ska lyfta sig bättre genom att bara placera sitt huvud. Då insåg han snart själv att det var lättare, och mycket behagligare att trava under ryttare!

Jag är lite impad av hur glad han är i bett ändå. När jag tränar av kan han stå och bara fortsätta suga på bettet. Han är verkligen en “liten” teddybjörn!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *