Vardag

Hur har det gått med Gaias hovar?

Ja, hur har det gått? Faktum är att de är på väg åt rätt håll! De är mycket bättre, och nu är det faktiskt bara en hov, vänster fram, som fortfarande är lite knasig. Hon rör sig mycket bättre, har bättre steg och har dessutom börjat lyfta hela sin kropp på ett helt nytt sätt. Nu när hovarna inte längre motarbetar henne på samma sätt börjar hon sakta bygga upp en bättre kropp!

Hennes sista hålvägg är påväg bort (förutsatt att det inte kommer nya då…), och just nu väntar vi bara på att vänster hov ska växa ned ordentligt så vi kan hjälpa den än mer att räta upp sig. Men att Gaias höger bak är bättre (och att henne höft är tillbaka på rätt plats!) gör sitt i den processen. Just nu är det faktiskt bara att invänta och jobba på. Så jag hoppas att Gaias hovar är helt bra nu till hösten!

Sedan kan det ju komma bakslag, men så länge vi jobbar lugnt och försiktigt bör allt bli bra. Av den anledningen har jag noll dåligt samvete att Gaia vilat hela den här veckan hittills. Det gör inget. Hon blir lite mer explosiv att rida och behöver springa av sig innan man kan komma till nörderier, men för hennes kropp är det inte helt fel att inte stressa. Även om hon ser stark ut för ögat finns vissa bristande moment i henne i form av senor och ligament vi måste vara försiktiga med! Kör vi bara på nu för att “allt är bra”, ökar risken för förslitningsskador, och det är ju det sista jag vill.

Just nu är två dagar på rad ganska lagom. Tredje dagen på rad får bli väldigt lugnt, för man märker att hon inte har den gedigna styrkan som en äldre häst har, än.

Men jag ska faktiskt ta och gå ut och ta in henne till paddocken efter jag publicerat det här inlägget. Förhoppningvis kan vi jobba gångarter och övergångar. Imorgon lär hon ha tid för att titta nogrannare på skolorna, men det blir lugnt pass med mest skritt. På lördag får vi se lite. Antingen mer dressyr, eller så åker vi iväg och skuttar lite. Det beror på väder och vind! 😉 Egentligen hade jag velat hinna skritta och kört lite gymnastik i tisdags/onsdag, men, men. Hon går i sommarhagen och rör sig större delen av dagen, så jorden går inte under. Speciellt inte eftersom de är rätt bra på att busa, så hon får chans att sträcka ut i alla gångarter flera gånger varje dag. Och så måste de klättra ner för en backe för att komma ner för att dricka ur en bäck. Gratis-träning, tackarrr!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *