Vardag

Löshoppning

Igår satte vi upp hinder och löshoppade hästarna lite på kvällen, när det äntligen var lite svalare. Gaia var först ut, och hon var något skeptisk först. Vi har ju alltid åkt iväg och löshoppat innan, så hon blev lite förvånad. Det märktes på hela henne, för hon kändes inte alls så inspirerad först. Dessutom tycker hon fortfarande hinder är lite svårare än stockar. Stockar är ju liksom mer solida och rejäla att se. Nu plötsligt skulle hon hoppa över lite plockepinn, haha. Men efter en stund rullade hon på, och fick lite kläm på det. Fast man märkte allt att det var varmt, för hon tog inte alls i lika mycket som hon brukar.

Annars kändes det som om Gaia ändå tyckte om det. Får vi gjort det några gånger här hemma kommer hon sätta det som en smäck, och då blir det lättare för henne att så småningom kunna skutta en liten bana med matte på ryggen. 🙂 Får hon upp flytet själv som rinnande vatten kommer det ju gå som en dans! Och tänk så självsäker hon är ändå! Min duktiga lilla tjej! Världens bästa lilla Majsa!

Sist ut var Iago, som fick göra sin debut. På honom blev det dock inga kort eftersom han behövde fullt stöd och coaching för att våga ta sig över bommarna, och i slutet två upphöjda bommar. Han har ju aldrig någonsin stött på uppgiften innan, och blev faktiskt rädd för en bom i paddocken sist. Eller ja, rädd och rädd, han flåsade lite på den och undrade vad det var för något konstigt. Så matte fick springa först, och sedan hjälpte Erika till att driva lite lätt bakifrån, så han skulle få till ett flyt. Efter varje runda gjorde han ett litet gulligt skutt och slog lite med ena frambenet. Precis som om han ville visa att han tusan klarade det. Lite “YES! I did it!!!”.

Nu när det är så fint väder från hinderna stå framme i paddocken, så vi kan leka fullt ut med det. Superkul! Och det är ju inte bara skutta vi kan göra, utan vi passar ju även på att använda hindren till lite working equitation- och skills-banor! Det tycker Gaia är jätteroligt!

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *