Vardag

Ut i det vilda

Mattias var så gullig och tog Gaia när vi red ut idag. Hon har ju minst sagt blivit en snäll häst, men lite väl “het” för någon ovan ryttare egentligen. Tur Mattias har såpass bra stabilitet från annan träning, annars hade han nog inte suttit kvar. Gaia kunde inte hålla sig mer efter drygt en halvtimme, utan var tvuuungen att ta en galopp med honom. Mattias var inte lika road, han har ju inte suttit på en häst på typ 1,5 år. Men, han är sjukt duktig för att vara så orutinerad. Gaia är ju en liten racer-häst, även om hon är sjukt snäll. Man glömmer det när man är rutinerad, men jag får vara lite mer strikt med att man ska chilla lite. En annan kan ju inte låta bli att tycka det är roligt med lite galopp här och var…

För mig och Iago blev det vår första riktiga uteritt över stock och sten, och inte bara runt gården på någon traktorväg. Och vet ni? Han är fan bäst. Så sjukt stabil och lätt i sig själv, och ett psyke som heter duga. Jag är så impad över honom! Stock och sten (kom ihåg att han tycker bommar i paddocken är sjukt läskiga!), backar och kullar, sly och skog. Inget av det var ett problem! Allt bara satt.

IMG_20180818_155759.jpg

Jag tror han kommer bli en bra häst på alla sätt och vis. Även när det kommer till att skutta lite hubertus-jakter i framtiden. Gaia blir lätt lite väl het, men Iago är lite lugnare i sig själv. Eller? Han kanske kommer få lika blodad tand för att skutta stockar som min lilla tjej? Vet vet…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *