Om mig

Alexandra Syrene Wirgart är namnet jag föddes med 1993. Redan som barn var det hästar som gällde, och det historiska intresset började tidigt när jag började tälja mina egna svärd i trä.

Ridskolans ridning var aldrig något som passade mig, och under varje lektion ekade orden “Alexandra, korta tyglarna!”, gång på gång. Dagen när jag fick min första ponnyn var förstås lyckan total, och inte minst för att jag då äntligen fick rida som jag ville.

Många år senare   packade jag min ponny och reste till en ridakademi för att utbilda mig i den akademiska ridkonsten. Monika Sanders kom att drilla mig i vad ridning är, och  slutligen blev det ryttare av mig med. Men resan slutade inte där, efter min praktik blev jag erbjuden plats hos Bent Branderup, men valde att börja studera istället – och ämnet blev historia.  Idag är jag  snart i mål med en kandidatexamen med historia som huvudämne, där  jag framförallt inriktat mig på ridningens historia.  Jag har bland annat studerat dressyrens utveckling som modern idrott.